Mozi, Filmdráma

15 program


Volkonogov százados szökésben Jegyvásárlás
13 Esemény

orosz-észt-francia dráma, 126 perc, 2021
eredeti nyelven, magyar felirattal

Szörnyeteg (Fábri) Jegyvásárlás
13 Esemény

japán filmdráma, japán nyelven, magyar felirattal

Oppenheimer (Csortos) Jegyvásárlás
13 Esemény

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.

Habcsókok és csillagok (Fábri) Jegyvásárlás
13 Esemény

A film a cukrászok legrangosabb világversenyén, a Lyonban rendezett Coupe du Monde de la Pâtisserie-n 2014-ben bajnoki címet szerző Yazid Ichemrahen önéletrajzi regénye nyomán készült. Főszereplője a Franciaországban rendkívül híres komikus és influenszer, Riadh Belaïche.

Hat hét (Csortos) Jegyvásárlás
13 Esemény

A film Zsófi szemszögén keresztül követi a szülés utáni hat hetes időszakot, amikor a vér szerinti anyának még joga van az örökbeadás után visszavonni a döntését. Ez az érzékeny periódus mind az örökbeadó és az örökbefogadó anya életére nagy hatással van, a gyermek szempontjából pedig az egyik legfontosabb, hiszen ekkor alakul ki az alapvető kötődés.

A csodák könyve (Csortos) Jegyvásárlás
13 Esemény

La chambre des merveilles
francia dráma, 94 perc, 2023
francia nyelven, magyar felirattal

Caravaggio árnyéka (Fábri) Jegyvásárlás
13 Esemény

Michele Placido nagyszabású történelmi filmje Caravaggio életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával. Caravaggio a pápához fordul kegyelemért, aki elrendeli, hogy a vatikáni titkosszolgálat Árnyékként emlegetett nyomozója derítse fel, a botrányos életű művész megérdemli-e az amnesztiát.

Oppenheimer Jegyvásárlás
13 Esemény

amerikai-angol életrajzi dráma, történelmi film, 180 perc, 2023
angol nyelven, magyar felirattal

Altatódal (Csortos) Jegyvásárlás
13 Esemény

spanyol dráma, spanyol és baszk nyelven, magyar felirattal

KMO Filmklub - Egy kosaras naplója, 1995 Jegyvásárlás
13 Esemény

Művelődési házunk 1997-ben indította el a három lépcsős komplex prevenciós szakmai programját „Mondj Nemet!” címmel. Ehhez a küldetéshez csatlakozik idén rendhagyó módon a 2023-as őszi KMO Filmklub.

A megvetés (Le mépris) Jegyvásárlás
13 Esemény

Francia–olasz dráma, 1963, 105’ | R.: Jean-Luc Godard | Sz.: Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Fritz Lang

A fiatal forgatókönyvíró, Paul Javal látszólag megbonthatatlan kapcsolatban él a feleségével. Ám amikor Paul elveit feladva és felesége bájait kihasználva, a karrierje érdekében hagyja lefizetni magát, Camille egyre erősebb megvetést érez férje iránt.

A kínai lány (La Chinoise) Jegyvásárlás
13 Esemény

Egy lakásban, amelynek falait kis piros könyvek borítják, egy csapat fiatal a marxista-leninista gondolatokat tanulmányozza. Vezetőjük, Véronique, azt javasolja a csoportnak, hogy kövessenek el egy merényletet egy ismert személyiség ellen. Az egy évvel a 68-as májusi események előtt készült „A kínai lány" egy látnoki film.

Larry Jegyvásárlás
13 Esemény

Havi 1 alkalommal jelentkezünk filmvetítéssel, meghívott vendéggel, akivel Petró Karesz körüljárja az aktuális film témáját, érdekességeit, amelynek folyamában a közönség részvételére is feltétlen számítunk!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!